četrtek, 5. april 2018

Dan 1: Odhod iz "mama" hotela do Narve

Ta znameniti dan se je že začel še preden so se petelini začeli zbujati pokazatelji novega dne. Zbrala sva se pred Hofer Postojna, kjer se nama je pridružil prof. Simčič, ter smo nadaljevali to izjemo najino skoraj enomesečno popotovanje in se odpeljali naproti letališču Marco Polo v Benetkah. Prispeli smo ravno v času zbujanja petelinov. Med dvournim čakanjem za mene in za Matjaža na prvo izkušnjo z dviganjem jeklene ptice med oblake. Ta preizkušnja ni bila tako strahotna kljub deževnem vremenu, ki nas je spremljalo do prvega na srečo pristanka na Frankfurtsko letališče.


V Frankfurtu smo najprej poiskali vrata za naslednji polet do našega ciljnega gnezda jeklenih ptic, Talina. Ko nas je iskanje stalo deset minut hoje po letališču smo se odločili, da spijemo prvo jutranjo kavo (vsaj zame). Po uspešnem vnosu poživljajočega kofeina smo se utaborili poleg gnezda kralja višav, ki nas je po dvournem sedenju in dvajset minutni zamudi poneslo v Talin.


Ob priletu v prestolnico te ravne snežene, primorske, baltske države Estonije, nas je sreča vodila do glavne avtobusne postaje. Tam smo kupili vozovnico za cestni vlak, ki nas je kasneje popeljalo do »ruskega« mesta Narva saj večina prebivalcev ne zna govoriti estonščine. Med urnim čakanjem avtobusa smo si privoščilo lokalno kosilo, ki pa presenetljivo ni izpraznilo denarnice za kar je bilo na pladnju.
Ko se je ura približevala tretji uri čez pol dneva, smo odšli na peron 5, kjer smo se vkrcali na cestni vlak, ter s tem se podali na triurno popotovanje po pustni, zasneženi, ravni pokrajini do Narve.


Na cilji destinaciji nas je počakal koordinator g. Karen, ter naju je pripeljal do najine skromne nastanitve, prof. Simčiča pa v King hotel. Pred najino nastanitvijo smo počakali lastnico apartmaja, da nam je prišla odkleniti. Na hitro nam je razkazala stanovanje.
Ko sva vstopila v apartma sva se najprej še enkrat razgledala, se preoblekla in odpravila v brezmejni svet sanj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar