nedelja, 8. april 2018

Dan 3: Ogled šole v Sillamäe in Jõhvi

Zjutraj sva vstala okrog devete in ob desetih nas je prišel iskat gospod Karen s prof. Simičičom. Odpravili smo se na ogled dveh šol, ki se nahjajo v mestih Sillamäe in Jõhvi.

Vožnja do prve postaje, ki je bila šola v Sillamäe, je trjala okoli 20 minut. Ko smo prispeli smo dočakali topel sprejem. Po sprejemu nas je prijazna učiteljica informatike popeljala na razgled šole. Tam smo laho videli boljšo tehnologijo kot je pri nas, za primer lahko dam učitelje ki hodijo z tablicami od razreda do razreda in se priključij na omrežje, tako ne potrebujejo shranjevati podatkov na centrali sistem in si olajšajo težave. Po razgledu računalniških učilnic in učilnic za poučevanje inforamtike, smo si še ogledali prostore za poučevanje delanja s stružnico in CNC stoji.

Ko smo končali ogled v Sillamäe smo odšli v Jõhvi. Vožnja nas je stala 30 min in ko smo prispeli smo lahko videli da je to veliko večja šola kot šola v Sillamäe. Ogledali smo si učilnice informatikov, ko smo pa to končali pa smo si še ogledali učilnice kemije in prostore kjer se učijo varjenja. Ponudili so nam če se hočemo izprobati v varjenju z MIG napravo in ponudbo sem tudi sprejel, moram priznati da mi je bilo lažje kot sem pričakoval a še vedno ni bilo prefektno. Po razgledu šole smo se odpravili v samopostrežno jedilnico kjer je hrana bila dobra in stala je le 3 €.

Po dolgi vožnji smo končno prišli domov okoli petnajstih. Po počitku sva se z Marcelom odločila da bomo odšla po nakupih in spoznala sva da so cene podobne kot pri nas, nekatere stvari so malo dražje nekatere pa malo cenejše. Ko sva prišla domov sva se na hitro odpravila in odšla s prof. Simčičom v jazz bar, imeli smo srečo, da je bil prav koncert in moram priznati da mi je bilo ugodno.
Slika 1 in 2: avla šole v Sillamae


Slika 3 in 4: Večnamenski prostor 


Slika 5 in 6: Izdelki iz čokolade


Slika 7: Mi pred logotipom šole v Johviju
Slika 8: Učilnica

Slika 9 in 10: Koktajli v Jazz klubu in koncert

Ni komentarjev:

Objavite komentar